Παγωτό νόστιμο για vegan
Υλικά
6 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 λίτρο γάλα φυτικό και 1 ½ κούπα επιπλέον
8-10 κουταλιές σιρόπι αγαύης ή μέλι
Εκτέλεση
Βάζουμε στη φωτιά το γάλα και κρατάμε λίγο κρύο για να ανακατέψουμε μάσα το κορν φλάουρ και το μέλι ή ζάχαρη. Μόλις το γάλα βράσει ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πήξει η κρέμα.
Αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα και την αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ φυτική σαντιγί σόγιας bio (προσοχή όχι κρέμα γάλακτος σόγιας, θα τη προμηθευτείτε από καταστήματα βιολογικής διατροφής) και αφήνουμε να πήξει στο ψυγείο. Όταν τα δυο μίγματα είναι κρύα τα ενώνουμε ανακατεύοντας καλά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή βγάζετε από κατάψυξη χτυπάτε καλά με μίξερ και ξανά κατάψυξη. Επαναλάβετε για 2-3 φορές κα αφήστε να παγώσει.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα