Cookies με φουντούκια και άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά

370 γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής

220 γρ. μαργαρίνη βιολογική

1 καψούλι βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

110 γρ. σιρόπι αγάυης

4 κ.σ χυμός  πορτοκαλιού

ξύσμα 1 λεμονιού και ξύσμα 1 πορτοκαλιού βιολογικά

100 γρ. φουντούκια χονδροσπασμένα

2 αυγά βιολογικά

1 κ. γλ. μπεϊκιν πάουντερ

μαργαρίνη λιωμένη για το άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ˚C.
  2. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το σιρόπι αγάυης τη βανίλια, το αλάτι και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν, για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια, τα χτυπάμε σε δυνατότερη ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθούν καλά και διογκωθούν.
  3. Προσθέτουμε τα ¾ αλεύρι με το χυμό πορτοκαλιού, τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή σπάτουλα.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα εντελώς.
  5. Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σκέτη μύτη και σε ταψάκια που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη,  δημιουργούμε στρογγυλά σχήματα, τα οποία προσέχουμε ώστε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Εάν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε μία ποσότητα 20-35 γρ. με ένα κουτάλι της σούπας.
  6. Χαμηλώνουμε την ένταση του φούρνου και ψήνουμε στους 170-180 ˚C για 25-30΄.

Προαιρετικά προσθέστε 1-2 κ.σ. σκόνη χαρουπιού αντί για κακάο για πιο σοκολατένια όψη και γεύση.


Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα