Κορμός από παντεσπάνι

Υλικά

Παντεσπάνι:

  • 120γρ βούτυρο γίδινο ή αγελαδινό
  • 140γρ μαύρη ζάχαρη  με στέβια
  • 150γρ αλεύρι βρώμης ή αλεσμένες νιφάδες βρώμης στο μπλέντερ
  • 6 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού

Γέμιση: 3 κούπες αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάω τα αυγά για 5΄.Ενώνω με τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ψήνω το παντεσπάνι για 20-30 λεπτά
  3. Βάζω στο μπλέντερ τα φρούτα και ενώνω λίγο λίγο με νερό. Να γίνει σα μαρμελάδα πηχτή ή ρευστή αναλόγως πως θέλετε.
  4. Αλείφω τη μαρμελάδα πάνω στο παντεσπάνι και τυλίγω για να γίνει κορμός.


Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα