Σουφλέ- κέικ σοκολάτα

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

150 μαργαρίνη βιολογική

2 μεγάλα αυγά

2κ γλ. Υγρή βανίλια

120 γρ ή 2/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη υγρή

2/3 φλιτζανιού χαρουπάλευρο αντί για κακάο

1 ½ φλ βραστό νερό   

2 1/3 φλ αλεύρι ντίνκελ μαλακό

½ κ γλ. σόδα

½ κ γλ. μπέικιν

½ κ γλ. αλάτι

Εκτέλεση

μαργαρίνη + ζάχαρη να αφρατέψει + βανίλια + αυγά zεστό νερό + υγρή ζάχαρη+ χαρουπάλευρο ενώνω τα 2 παραπάνω μίγματα αφού πρώτα αφήσω να κρυώσει το μίγμα με το νερό. Αλεύρι κοσκινισμένο+ μπέικιν+ σόδα+ αλάτι.

Ενώνω όλα μαζί ζύμη αραιή.

Ψήνω για 45΄-50΄αφού πρώτα πασπαλίσω το ταψί με βούτυρο και χαρουπάλευρο για να μη κολλήσει.


Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα