Νηστίσιμη Πανακότα με γάλα καρύδας

Υλικά

600γρ γάλα καρύδας ζεστό

60 γρ μαύρη ζάχαρη

2 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα καλά

βανίλια

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα και τα βάζουμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα κατεβάζουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, που τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και στραγγίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη κι αρχίσει να κρυώνει το μείγμα.

Αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και μοιράζουμε σε φορμάκια ή σε μπολάκια. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και να πήξει καλά (αρκετές ώρες). Ξεφορμάρουμε βουτώντας κάθε φόρμα για δευτερόλεπτα σε καυτό νερό και σερβίρουμε.

για την επικάλυψη: (προαιρετικά)

Ρίχνουμε πάνω από την πανακότα λίγο μέλι αραιωμένο με λίγο νερό ή σιρόπι αγαύης.


Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα