Μπάρα Βρώμης. Τέλεια με λίγο ψήσιμο

Υλικά

  • 250 γρ  χουρμάδες
  • ½ ποτήρι ταχίνι
  • 1 και ½  κούπα αλεύρι βρώμης
  • ½ κούπα μέλι
  • 1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα
  • 100 γρ σοκολάτα λιωμένη μέσα στο μίγμα
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή βανίλια
  • κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη στο πάνω ή στο κάτω μέρος προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.
  2. Μουλιάζετε τους χουρμάδες για 10΄ λεπτά και αφού τους ξεπλύνετε καλά τους στραγγίζετε, βγάζετε τα κουκούτσια και σε μπλέντερ χτυπάτε με λίγο νερό( προσθέστε όσο χρειάζεται μέχρι να γίνουν κρέμα πουρές).
  3.  Ανακατεύετε καλά χωριστά όλα τα στερεά και χωριστά  όλα τα υγρά υλικά και κατόπιν αναμιγνύετε όλα μαζί. Πλάστε σε σχήμα που θέλετε.
  4. Ψήστε στους 180 για 10 λεπτά μόνο
  5. Κόψτε σε κομμάτια κ τυλίξτε μόλις κρυώσουν  σε σελοφάν χωριστά κάθε κομμάτι.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα