Ωμή μπάρα με γεύση μελομακάρονα

Υλικά

  • 150 γρ  χουρμάδες
  • 250γρ καρύδια
  • Κανέλα, γαρύφαλο
  • 120 γρ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 160 γρ αλεύρι βρώμης
  • κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
  2. Μουλιάζετε τους χουρμάδες για 10΄ λεπτά και αφού τους ξεπλύνετε καλά τους στραγγίζετε, βγάζετε τα κουκούτσια και σε μπλέντερ χτυπάτε με λίγο νερό (προσθέστε όσο χρειάζεται μέχρι να γίνουν κρέμα πουρές).
  3.  Ανακατεύετε καλά χωριστά όλα τα στερεά και χωριστά όλα τα υγρά υλικά και κατόπιν αναμιγνύετε όλα μαζί. Πλάστε σε σχήμα που θέλετε.
  4. Διατηρείτε στο ψυγείο

 

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα