Ωμή μπάρα με γεύση μελομακάρονα
Υλικά
- 150 γρ χουρμάδες
- 250γρ καρύδια
- Κανέλα, γαρύφαλο
- 120 γρ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 160 γρ αλεύρι βρώμης
- κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
Εκτέλεση
- Χτυπήστε τα καρύδια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Μουλιάζετε τους χουρμάδες για 10΄ λεπτά και αφού τους ξεπλύνετε καλά τους στραγγίζετε, βγάζετε τα κουκούτσια και σε μπλέντερ χτυπάτε με λίγο νερό (προσθέστε όσο χρειάζεται μέχρι να γίνουν κρέμα πουρές).
- Ανακατεύετε καλά χωριστά όλα τα στερεά και χωριστά όλα τα υγρά υλικά και κατόπιν αναμιγνύετε όλα μαζί. Πλάστε σε σχήμα που θέλετε.
- Διατηρείτε στο ψυγείο
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα