Σοκολάτα διαίτης με γλυκαντικό στέβια
Υλικά συνταγής
4 αβγά βιολογικά
3 κουταλιές της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
2 γιαούρτια κατσικίσια βιολογικά
200 γρ μαύρη κουβερτούρα με στέβια 70% κακάο κομμένη σε μικρά κομματάκια
3 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
40 γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής
20 γρ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνουμε τη σοκολάτα μπεν μαρί.
Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα και χτυπάμε για 1-2΄ακόμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια ή ταψί για cupcakes ή σε χάρτινες θήκες, γεμίζουμε κατά τα 3/4 και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 18-20 λεπτά ανάλογα με το πόσο λιωμένη θέλετε τη σοκολάτα στο εσωτερικό. [Ελέγξτε με μια οδοντογλυφίδα στα 15΄ψησίματος].
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα