Νόστιμες καριόκες

Ένα λαχταριστό, σοκολατένιο γλύκισμα στο οποίο δύσκολα αντιστέκεται κάποιος! Μια πανεύκολη συνταγή με λίγα υλικά, εύκολο και γρήγορο τρόπο παρασκευής. 

Υλικά συνταγής

1 ¼ φλ.γάλα φυτικό
200 ml μαργαρίνη βιολογική
1φλ.σιρόπι αγαύης
50 γρ.χαρουπόσκονη αντί κακάο
3 πακέτα πτι μπερ χονδροαλεσμένα (όχι σκόνη - μεγαλύτερα κομματάκια) βιολογικά
300 γρ.καρύδια ή φουντούκια χονδροκομένα στο multi
Ξύσμα πορτοκαλιού βιολογικό
1/2φλ.καφέ κονιάκ * ή  2-3 βανίλιες αν πρόκειται να τα σερβίρετε σε μικρά παιδιά
Για την επικάλυψη σοκολάτας:750 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο.

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το γάλα να ζεσταθεί.Τρίβουμε στο μπλέντερ τα πτι-μπέρ και τα καρύδια ή τα φουντούκια και τα προσθέτουμε σε μπολ με χαρουπόσκονη προσθέτουμε μέσα το σιρόπι αγαύης να ενωθούν. Προσθέτουμε μέσα το γάλα που ζεστάναμε [προαιρετικά το κονιάκ με το ξύσμα πορτοκαλιού] και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται. Σχηματίζουμε 3-4 μπαστούνια τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξουν τουλάχιστον για 3 ώρες.

 Όταν κρυώσουν λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο. Κόβουμε τα μπαστουνάκια σε κομμάτια μεγέθους που επιθυμούμε [μικρές φέτες 1 ή 1 1/2 εκ. ή λίγο πιο μεγάλες] και τις βουτάμε μια-μια στην λιωμένη κουβερτούρα. Αφού τα βουτήξουμε όλα τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά η κουβερτούρα και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο ή χωρίς.

Διατηρείστε τις  50-60 καριόκες που θα γίνουν καλύτερα στην κατάψυξη και κάθε φορά που θα χρειαστείτε έχετε ένα νόστιμο γλυκάκι.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα