Ρολό μπισκότου με πραλίνα με 3 μόνο υλικά σε 20΄

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή πτι μπερ βιολογικά

150 γρ. φυτική μαργαρίνη  βιολογική

225 γρ. πραλίνα φουντουκιού  από χαρούπια (χαρουπομερέντα) που θα τη βρείτε σε βιολογικά μαγαζιά με την επωνυμία nuts & bio carruba από την εταιρεία εισαγωγής Βιουγεία. Είναι πεντανόστιμη πραλίνα φουντουκιού, χωρίς ζάχαρη και κακάο αλλά με φρουκτόζη και χαρουπόσκονη

ξηρούς καρπούς αν θέλουμε π.χ. φουντούκι τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέσα σε αυτή τη σκόνη μπισκότου.

Βάζουμε ένα λαδόχαρτο (διαστασεων 20x30cm) στο πάγκο μας. Ρίχνουμε το μίγμα και καλύπτουμε με ένα δεύτερο λαδόχαρτο ίδιων διαστάσεων Όπως έχουμε το μίγμα καλυμμένο με το δεύτερο λαδόχαρτο, δουλεύουμε με τη βοήθεια του πλάστη πάνω από το λαδόχαρτο μέχρι το μείγμα μας να απλωθεί (σα να ανοίγουμε φύλλο). Αφαιρούμε το πάνω λαδόχαρτο. Απλώνουμε επάνω στο μείγμα μας (μορφή φύλλου πλέον) πραλίνα ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας  και το τυλίγουμε σε ρολλό χωρίς το κάτω λαδόχαρτο.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να κρυώσει, και κόβουμε σε ροδέλες.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα