Νοστιμότατα σπιτικά πτι μπερ

Υλικά συνταγής

160 γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

120 γρ. βούτηρο βιολογικό κατσικίσιο

60 γρ. ζάχαρη μαύρη

1 αυγό μεσαίου μεγέθους βιολογικό

1 κρόκο αυγού μεσαίου μεγέθους

Εκτέλεση συνταγής

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βάλτε σε ένα µεσαίο µεταλλικό µπολ το αλεύρι και προσθέστε το µπέικιν πάουντερ, το βούτυρο σε κυβάκια και τη ζάχαρη. Ζυµώστε τα υλικά µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε µέσα το ολόκληρο αυγό και ζυµώστε ξανά µέχρι να έχετε µια αφράτη ζύµη.

Πασπαλίστε µε λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας ή το τραπέζι και ανοίξτε µε έναν πλάστη τη ζύµη σε πάχος 3-4 χιλ. Κόψτε τη µε το κουπ πατ σε τετράγωνα κοµµάτια µήκους 5 εκ. ή σε άλλα σχέδια της αρεσκείας σας ειδικά αν απευθύνεστε σε μικρά παιδιά.

Καλύψτε το ταψί µε λαδόκολα και τοποθετήστε επάνω τα κοµµάτια ζύµης. Αλείψτε τα µε το πινέλο µε τον κρόκο του αυγού και ψήστε τα για 8΄ στην προτελευταία σχάρα µέχρι να ροδίσουν.

Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και µετά τοποθετήστε τα πάνω σε µια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα