Σοκολατάκια Ferrero Rocher με 4 μόνο υλικά

Υλικά συνταγής

120 γρ. φουντούκια

200 γρ. πραλίνα πραλίνα φουντουκιού από χαρούπια (χαρουπομερέντα) που θα τη βρείτε σε βιολογικά μαγαζιά με την επωνυμία nuts & bio carruba από την εταιρεία εισαγωγής Βιουγεία. Είναι πεντανόστιμη πραλίνα φουντουκιού, χωρίς ζάχαρη και κακάο αλλά με φρουκτόζη και χαρουπόσκονη

70 γρ. γκοφρέτες με γέμιση κρέμας κακάο βιολογικά

350 γρ. σοκολάτα με στέβια

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175oC και βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Απλώνουμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, βάζουμε στην άκρη 25 φουντούκια και τα υπόλοιπα τα αλέθουμε στο multi.

Βάζουμε τη πραλίνα σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα μισά από τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Αλέθουμε τις γκοφρέτες και τις αναμιγνύουμε μαζί με τα υπόλοιπα αλεσμένα φουντούκια. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ.

Πλάθουμε τη πραλίνα παίρνοντας  με ένα κουταλάκι τη πραλίνα (να γεμίσει το κουταλάκι), βάζουμε στη μέση ένα ολόκληρο φουντούκι (από αυτά που κρατήσαμε στην άκρη) και μετά μαζί με ένα δεύτερο κουταλάκι καλύπτουμε το φουντούκι με   πραλίνα [αυτήν που ήδη υπάρχει στο ένα κουταλάκι, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλη].

Ρίχνουμε την μπαλίτσα μέσα στο μείγμα με τις γκοφρέτες και πάλι χρησιμοποιώντας δύο καθαρά κουταλάκια την καλύπτουμε με το μείγμα ενώ ταυτόχρονα πιέζοντας την ελαφρά με τα κουταλάκια της δίνουμε και ένα πιο σφαιρικό σχήμα.  Δουλεύουμε κατ΄ αυτό τον τρόπο μέχρι να μας τελειώσει η πραλίνα αραδιάζοντας τις μπαλίτσες σε ένα μεγάλο πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει ασημόχαρτο.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ενώ στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.  Βουτάμε μία μία τις μπαλίτσες μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια τις καλύπτουμε προσεχτικά με τη σοκολάτα.  Τοποθετούμε τα σοκολατάκια σε ασημόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα