Παγωτό βανίλια διαίτης με στέβια

Υλικά συνταγής

4 φλυτζάνια τσαγιού γάλα φυτικό σόγιας βιολογικό

1 περικάρπιο βανίλιας

8 κρόκους αβγών βιολογικών

1 1/2 φλ. τσαγιού φυσικό γλυκαντικό στέβιας

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σόγιας ή αμυγδάλου

1/2  φλ. τσαγιού σταγόνες μαύρης σοκολάτας προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά. Χαράζετε το λοβό της βανίλιας, τον ρίχνετε στο γάλα και αφήνετε το μείγμα να βράσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους των αβγών με το γλυκαντικό στέβιας και το χτυπάτε, μέχρι να λιώσει καλά.

Ρίχνετε λίγο γάλα στο μείγμα των κρόκων με το γλυκαντικό, ανακατεύετε και το ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και το σιγοβράζετε για 4-5′ , μέχρι να πήξει ελαφρά.

Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα. Μόλις κρυώσει καλά το μείγμα προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα του παγωτού.

Μεταφέρετε το μείγμα σε μεταλλικό σκεύος και το βάζετε στη κατάψυξη. Ανά μια ώρα για 3 φορές βγάζετε το μείγμα από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός. Αφήνετε να παγώσει.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα