Παγωτό μπανάνα με 4 υλικά σε 3 βήματα

Υλικά συνταγής

1 κιλό μπανάνες

1/2 κούπα γλυκαντικό στέβιας

1 κούπα παγωμένο γάλα φυτικό σόγιας βιολογικό

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος σόγιας ή αμυγδάλου βιολογικά παγωμένη

κομματάκια σοκολάτας για μέσα στο παγωτό ή για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

σιρόπι μπανάνας ή σοκολάτας για γαρνίρισμα  [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις μπανάνες τις κόβουμε σε ροδέλες, τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψάκι το οποίο βάζουμε στην κατάψυξη μερικές ώρες για να παγώσουν. Μόλις παγώσουν τα κομμάτια, τα βγάζουμε από τη κατάψυξη, τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το παγωμένο γάλα και την  παγωμένη κρέμα γάλατος και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Ρίχνουμε το γλυκαντικό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν με το υπόλοιπο μείγμα . Σε περίπτωση που θέλουμε κομματάκια σοκολάτας στο παγωτό τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες  και το παγωτό μας είναι έτοιμο. [Για καλύτερο αποτέλεσμα, κάθε δύο ώρες το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.] Σερβίρετε με φέτες φρέσκιας μπανάνας, ή σιρόπι μπανάνας ή σοκολάτας, ή κομματάκια σοκολάτας.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα