Παγωμένη κρέμα μπανάνας στο ποτήρι
Υλικά συνταγής
500 ml γάλα σόγιας φυτικό βιολογικό
5-6 κουταλιές σιρόπι αγαύης
4 κρόκοι αβγών
3- 4 κοφτές κουταλιές κορν φλάουερ
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο βιολογικό
2 μπανάνες
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάτε στο μίξερ τα κροκάδια με την αγάυη και να αφρατέψει η ζύμη και στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ξανανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα για να μη κάνει κρούστα.
Βάζετε στο μπλέντερ τις δύο μπανάνες και τις πολτοποιείτε. Μόλις κρυώσει η κρέμα μας προσθέτετε τη πολτοποιημένη μπανάνα και χτυπάτε το μείγμα σε μέτρια ταχύτημα με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν οι μπανάνες.
Βάζετε τη κρέμα σε ποτήρια και τα αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν τα σερβίρετε γαρνίροντας με κομμάτια από φρέσκα φρούτα εποχής.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα