Ανάλαφρη κρέμα με φρούτα

Υλικά συνταγής

Για τη κρέμα:

500 ml γάλα σόγιας βιολογικό

4 κ.σ. γλυκαντικό στέβιας

4 κρόκοι αβγών βιολογικών

2 κ.σ. κορν φλάουερ

3 κ.σ.  αλεύρι

2 κ.σ.  βούτυρο βιολογικό

2 κ.σ. σιρόπι αγαύης

Ψιλοκομμένα ροδάκινα και βερύκοκα αν θέλουμε

Για το γαρνίρισμα:

Μπισκότα ψιλοκομμένα και ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με το γλυκαντικό μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και συνεχίζετε το χτύπημα αραιώνοντας το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.

Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Κόβετε τα ροδάκινα ή τα βερίκοκα σε κομμάτάκια. Μόλις κρυώσει η κρέμα παίρνετε ποτήρια και βάζετε στρώσεις κρέμας και βερίκοκων ή ροδάκινων.

Για το γαρνίρισμα: Γαρνίρετε με ψιλοκομένα μπισκότα  και ξηρούς καρπούς και περιχύνετε από 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα