Cheesecake διαίτης με γιαούρτι και γλυκαντικό στέβια

Υλικά συνταγής

100 γρ. μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή πτι μπερ βιολογικά

40 γρ. φυτική μαργαρίνη βιολογική

1/2 κιλό γιαούρτι κατσικίσιο βιολογικό

5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα 2 λεμονιών βιολογικών

90 γρ.  γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη

1 φλτζ. τσαγιού νερό

2 φακελάκια ζελατίνη

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη που έχουμε λιώσει σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το μείγμα σε ταρτιέρα ή σε μικρό ταψάκι και ισιώνουμε πιέζοντάς το στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώνει.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιών και το γλυκαντικό. Διαλύουμε την ζελατίνη σε ένα φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα μας .  Συνεχίζουμε να τα χτυπάμε για 1΄περίπου μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και προσθέτουμε τη κρέμα μας. Την ισιώνουμε με μαρίζ για να έχουμε μια επίπεδη επιφάνεια και τη ξαναβάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα