Παρφέ γιαουρτιού διαίτης και υγιεινό
Υλικά συνταγής
1 [200 γρ.] γιαούρτι στραγγιστό κατσικίσιο βιολογικό
6 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό στέβιας
2 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
200 ml βιολογική σαντιγί σόγια( από καταστήματα βιολογικής διατροφής)
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη μπάρα δημητριακών μιούλσι*
1/2 κιλό καθαρισμένα φρούτα εποχής κομμένα σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ τοποθετείτε το γιαούρτι, το φυσικό γλυκαντικό στέβιας και το μέλι και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα για 2′ μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε και τα θρυμματισμένα κομματάκια μπάρας δημητριακών και τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ανά μια ώρα για 3 φορές βγάζετε το μείγμα από τη κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός. Αφήνετε να παγώσει .Όταν πρόκειται να σερβίρετε, κόβετε τα φρούτα εποχής της αρεσκείας σε ψηλά κολονάτα ποτήρια και απολαύστε ένα δροσερό ανάλαφρο και υγιεινό γλυκό με λίγες θερμίδες.
* Προαιρετικά, αντικαταστήστε τη μπάρα δημητριακών με χονδροκομμένα καρύδια και μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη ή πτι μπερ βιολογικά
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα