Frozen Yogurt
Υλικά συνταγής
500 γρ. φράουλες ή ροδάκινο ή μπανάνα ή ότι άλλο φρούτο
150 γρ. σιρόπι αγαύης
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό κατσικίσιο βιολογικό
1 βανίλια
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τις φράουλες, ή ροδάκινα ή άλλο κόβετε σε κομμάτια μέσα σε ένα μπολ, πασπαλίζοντάς τα με το σιρόπι αγαύης και τη βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Καλύπτετε το μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
Πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ, προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε ξανά το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα σιρόπι αγαύης.
Βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί ελαφρά και μετά το χτυπάτε ξανά με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
Το ξαναπαγώνετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία αν θέλετε να είναι πιο αφράτο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα