Μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο
Υλικά συνταγής
1 κιλό φράουλες ή ροδάκινο
1 ½ φλ. τσαγιού σιρόπι αγαύης
1 φάκελος ζελατίνη των 10 γραμμαρίων
εναλλακτικά για να πήξει αν δεν έχετε ζελατίνη χρησιμοποιήστε 3-4 κουτ σούπας κρέμα αραβοσίτου, που θα την λιώσετε σε λίγο κρύο μίγμα από την μαρμρλάδα
Εκτέλεση συνταγής
Βάλτε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και μόλις λιώσει καλά προσθέστε το ζεστό νερό.
Πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε και αφαιρείτε το πράσινο κοτσάνι με τα φυλλαράκια τους. Αν είναι μικρές τις αφήνετε όπως είναι , αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα.
Ρίχνετε τις φράουλες στο σιρόπι και σιγοβράζετε για 4-5΄, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους. Αφαιρείτε τον αφρό, που δημιουργείτε στην επιφάνεια του σιροπιού με τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε τη ζελατίνη ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις σταθεροποιηθεί σε 15′ λεπτά περίπου κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Τοποθετείστε τη μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα και μόλις κρυώσει καλά τη βάζετε στο ψυγείο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα