Μπάρα βρώμης super πρωτεϊνούχα

Υλικά συνταγής

250γρ γίδινο βούτηρο

1 1/2 κούπα φυστικοβούτηρο ( αλεσμένα φιστίκια  στην αρχή σκόνη και προσθέτω 1/4ποτηριού  ελαιόλαδο,  1 πρέζα αλάτι ξαναχτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σφιχτός πολτός)

8 αυγά             

1 ¼ κούπα ζάχαρη μαύρη ή στέβια καλύτερα

1 κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης

1 ¼ κούπα (ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο) χοντροαλεσμένα

600-800 στο περίπου η βρώμη νιφάδες  και μέσα 3 βανίλιες

1/2 κούπα αλεύρι ολικής

Εκτέλεση συνταγής

Χτυπάω πρώτα πολύ καλά  τα αυγά, μετά το βούτυρο και μετά όλα τα άλλα. Η ζύμη πρέπει να είναι πολλή σφιχτή  τόσο που με δυσκολία με μια μεγάλη κουτάλα να ανακατεύεται με το χέρι ή με το μίξερ στους αναδευτήρες ζύμης..( Προσοχή μη γίνει τόσο σφιχτή όσο η ζύμη για μπισκότα αλλιώς θα γίνει μπισκότο)

Βάζω στο ψυγείο 5-6 ώρες ή ένα βράδυ να σφίξει κ άλλο και να ρουφήξει η βρώμη 

Τοποθετώ σε ταψί που έχει λαδόχαρτο και ψήνω στους 175 C για 20’ μόνο.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.

Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!

Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα