Μπάρα βρώμης super πρωτεϊνούχα
Υλικά συνταγής
250γρ γίδινο βούτηρο
1 1/2 κούπα φυστικοβούτηρο ( αλεσμένα φιστίκια στην αρχή σκόνη και προσθέτω 1/4ποτηριού ελαιόλαδο, 1 πρέζα αλάτι ξαναχτυπάω στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σφιχτός πολτός)
8 αυγά
1 ¼ κούπα ζάχαρη μαύρη ή στέβια καλύτερα
1 κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης
1 ¼ κούπα (ηλιόσπορο και κολοκυθόσπορο) χοντροαλεσμένα
600-800 στο περίπου η βρώμη νιφάδες και μέσα 3 βανίλιες
1/2 κούπα αλεύρι ολικής
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάω πρώτα πολύ καλά τα αυγά, μετά το βούτυρο και μετά όλα τα άλλα. Η ζύμη πρέπει να είναι πολλή σφιχτή τόσο που με δυσκολία με μια μεγάλη κουτάλα να ανακατεύεται με το χέρι ή με το μίξερ στους αναδευτήρες ζύμης..( Προσοχή μη γίνει τόσο σφιχτή όσο η ζύμη για μπισκότα αλλιώς θα γίνει μπισκότο)
Βάζω στο ψυγείο 5-6 ώρες ή ένα βράδυ να σφίξει κ άλλο και να ρουφήξει η βρώμη
Τοποθετώ σε ταψί που έχει λαδόχαρτο και ψήνω στους 175 C για 20’ μόνο.
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συνταγές θα τα βρείτε σε βιολογικά καταστήματα.
Πρόκειται για δοκιμασμένες συνταγές με αυστηρούς κριτές τα παιδιά μου!
Τσεσμετζίδου- Δαλαβίκα Δέσποινα