Ποδήλατα Trekking. Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ποδήλατα Μεικτής Διαδρομής

Ένας  διαδεδομένος τύπος ποδηλάτου, κυρίως τα τελευταία χρόνια είναι τα ποδήλατα τύπου trekking ή ποδήλατα περιήγησης. Τα ποδήλατα αυτά σχεδιάστηκαν για να καλύψουν κυρίως τις αδυναμίες των mountain στην άσφαλτο. Ποδήλατα ελαφρά 13-14kg και με 18-27 ταχύτητες.

Διαθέτουν κυρίως εμπρόσθια ανάρτηση, ρυθμιζόμενο λαιμό τιμονιού για άνετη θέση οδήγησης. Οι τροχοί τους  είναι 28΄ ίντσες  με  λεπτά λάστιχα με μικρό τακούνι, με αποτέλεσμα να κάνουν πολύ πιο άνετη την κίνηση μας σε ασφάλτινες διαδρομές αλλά και στις χαλαρές χωμάτινες διαδρομές μπορούν να μας κινήσουν αρκετά άνετα.

Aν ενδιαφέρεστε να κινείστε άνετα στην πόλη, αν ενδιαφέρεστε να αποδράσετε «χαλαρά» από αυτή και να συνδυάσετε την βόλτα σας με διαδρομές σε «πατημένα» χωμάτινα μονοπάτια, τα ποδήλατα τύπου trekking είναι τα κατάλληλα για εσάς.

Η κατηγορία Υβριδικών ή Urban ή Fitness ποδηλάτων

Μια άλλη κατηγορία ποδηλάτων αποτελούν τα υβριδικά ή Urban ή Fitness τα οποία διαφοροποιούνται από τα Trekking. Δεν διαθέτουν ανάρτηση έχουν πιο αεροδυναμική θέση οδήγησης, λεπτότερα και λεία λάστιχα στους 28΄ ίντσες τροχούς κι επομένως είναι κατάλληλα μόνο για άσφαλτο και ιδανικά για πολλά χιλιόμετρα.

Επιμέλεια

Dalavikas Bikes

--

η εικόνα ανήκει στο: pedalmag.com