Λάρισα, μια όμορφη πόλη. Συγκάτοικοι σε μια όμορφη πόλη 4/2012 - "Ανθοφύτευση"

Λάρισα Όμορφη πόλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2012 η δεύτερη εκδήλωση «Συγκάτοικοι όλοι σε μια όμορφη πόλη» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων μαζί με οργανώσεις της πόλης όπως ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Ν. Λάρισας, το ΕΕΣ Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών τμήμα Λάρισας, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Πηνειός», οι Ποδηλάτες Λάρισας με αφορμή μια ιδέα - πρωτοβουλία του Γιάννη Αρζομανίδη υπεύθυνο της διαφημιστικής εταιρείας GENUS και την στήριξη της επιχείρησης μας Δαλαβίκας bikes ως χορηγός της εκδήλωσης, καθώς και της εταιρείας Κηποτεχνική Παρέμβαση και Sun Products (Φωτοβολταϊκά Συστήματα).

Το Σάββατο η Κεντρική Πλατεία φιλοξένησε την έκθεση ποδηλάτων από το κατάστημά μας, καθώς και των άλλων χορηγών.

Την Κυριακή η Κεντρική Πλατεία κατακλύστηκε από πλήθος ποδηλατών και πεζών που σχηματίζοντας ομάδες και με αφετηρία την πλατεία μεταβήκανε σε προκαθορισμένα 4 σημεία της πόλης ( άλση, πάρκα) και φροντίσανε για την φύτευση διαφόρων φυτών καθώς και καθαρισμό και καλλωπισμό των χώρων πρασίνου σε συνεργασία με την Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Π.Α.Σ. Πηνειός με τους Ποδηλάτες Λάρισας , οι πρόσκοποι και το κατάστημα Δαλαβίκας bikes συμμετείχαμε στην εκδήλωση με μια μεγάλη ομάδα ποδηλατών που ανέλαβε την ανθοφύτευση και καθαρισμό στον χώρο του Πηνειού, στο λιμανάκι, εξοπλισμένοι με σκαπάνη, φτιαράκια, σακούλες, γάντια, φυτεύοντας συνολικά 30 φυτά στο γύρω χώρο!

Επιστρέφοντας στην Κεντρική Πλατεία μας περίμενε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων συμμετοχής, διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων σχετικά με το ποδήλατο, ενώ από το κατάστημά μας έγινε μεγάλη κλήρωση ποδηλάτων και άλλων δώρων. Στην εκδήλωση ένωσαν τις χαρούμενες φωνές τους παιδιά με τους ενεργούς πολίτες Λάρισας που έδωσαν ένα τόνο αισιοδοξίας και ανεμελιάς καθώς συμμετείχαν κρατώντας στα χέρια τους τεράστια πλακάτ ζωγραφισμένα από τα παιδιά με θέμα «παίζουμε με ασφάλεια- οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς μόνο».

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσοι συμμετείχαν εθελοντικά στην δεύτερη και πολύ αξιόλογη οικολογική δράση που συνδύασε τη χρήση ποδηλάτου την ανθοφύτευση και καθαρισμό χώρων πρασίνου. Η εκδήλωση αυτή έγινε πλέον θεσμός στην πόλη μας δίνοντας τόσα θετικά μηνύματα στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος.

Ραντεβού στην επόμενη δράση !!!

Λάρισα Όμορφη πόλη

Λάρισα Όμορφη πόλη

Λάρισα Όμορφη πόλη

Λάρισα Όμορφη πόλη