"Εγώ τι κάνω;" -ΕΟΠ 6/2013

Τον Ιούνιο του 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με την παρουσία πλήθος πολιτών και εθελοντών  η εκδήλωση ενημέρωσης του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος- ΕΟΠ και απονομής βραβείων μέσα από την ανοιχτή πρόσκληση δημιουργίας Video για το περιβάλλον με τίτλο δράσης «Εγώ τι κάνω;».

Η δράση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στις 10:00, στην Β’ Εξέδρα στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Την έναρξη έκανε η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΠ κα Κακαργιά Στέλλα, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, τους ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του ΕΟΠ, τις εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει, την συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα όπως οι Ανταλλαγές Νεολαίας, αλλά και το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασία στα πλαίσια του οποίου απασχολούνται 390 ωφελούμενοι σε δράσεις περιβαλλοντικού, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα ενώ τόνισε την σημασία του εθελοντισμού, μια έννοια που έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις προσπάθειες μας απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον ίδιο τον πολίτη.

Στην συνέχεια, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Ο στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών προβάλλοντας ο καθένας την δική του άποψη για το φυσικό περιβάλλον μέσα από τις ενέργειες που πράττει, τις εικόνες που «εισπράττει» γύρω του αλλά και κάθε είδους προσπάθεια προς την προστασία του.

Η πρόεδρος του ΕΟΠ κα Θέκλα Παρασκευούδη βράβευσε τον πρώτο νικητή, Τον κ. Μακρή Αθανάσιο δίνοντας του δώρο ένα ποδήλατο, μια χορηγία από το κατάστημα Δαλαβίκας Bikes - Ηρώων Πολυτεχνείου 98.

Σημαντικό είναι πως το δώρο θα διατεθεί στο γραφείο των προσκόπων της Λάρισας για κοινή χρήση.