Όλη η αλήθεια για το γάλα

Διαβάστε το αποκαλυπτικό βιβλίο του Δρ. Μουρούτη

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Κεφάλαιο 1: H ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ σελίδα 17

Κεφάλαιο 2: ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ σελίδα 21

Κεφάλαιο 3: ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ σελίδα 29

Κεφάλαιο 4 : ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΣΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 33

Κεφάλαιο 5 : Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ, ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ   ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 47

Κεφάλαιο 6: ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑ σελίδα 55

Κεφάλαιο 7 : ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΤΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ σελίδα 59

Κεφάλαιο 8 : ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ  σελίδα 65

Κεφάλαιο 9 : ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN ΚΑΙ ΓΑΛΑ σελίδα 69

Κεφάλαιο 10: ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ  σελίδα 73

Κεφάλαιο 11: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ  σελίδα 81

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ σελίδα 99

ΟΙ 8 ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΓΕΙΑ σελίδα 119

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΓΟΝΙΔΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ σελίδα 208

ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Α

Α– Ζ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ σελίδα 223

ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ Β

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ  σελίδα 317

ΔΙΑΣΗΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ σελίδα 367

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ 378

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ  379

 

Slogan της Αμερικανικής Γαλακτοκομικής Βιομηχανίας:

Γάλα, τι έκπληξη!

Οι πραγματικοί άντρες πίνουν γάλα

Όλοι μας χρειαζόμαστε το γάλα

Το γάλα είναι η τέλεια τροφή

Γάλα : πιείτε το για όσα αξίζει

Αυτοί που πίνουν γάλα είναι καλύτεροι εραστές

Το γάλα περιέχει κάτι αναγκαίο για τον καθένα

 

Ο αντίκτυπος της γαλακτοκομικής βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες

  • Ένα στα πέντε δολάρια, που αντιστοιχούν σε διατροφή, ξοδεύεται για αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Η μέση ετήσια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων κατ’ άτομο είναι συνήθως 266 κιλά
  • Πέντε σεντς ξοδεύονται σε διαφημίσεις γάλακτος ανά 100 λίρες που αντιστοιχούν στην πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Ένα στα επτά μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζεται στην εκλογή του από τις γαλακτοκομικές βιομηχανίες

Οι πολίτες των περισσοτέρων Δυτικών κρατών βομβαρδίζονται καθημερινά από διαφημίσεις που εκθειάζουν τα οφέλη του γάλακτος και των προϊόντων του. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τις περισσότερες φορές ακούνε μόνο τη μία πλευρά της ιστορίας. Νέες ιατρικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι το γάλα είναι πιθανά συνδεδεμένο με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε γι’ αυτούς τους σοβαρούς κινδύνους υγείας, που είναι συνυφασμένοι με το γάλα.

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο. Για να παρουσιάσει δηλαδή «την άλλη πλευρά του θέματος» παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα, σχετικά με το ρόλο που παίζει το γάλα και τον πιθανό κίνδυνο ανάπτυξης συγκεκριμένων ασθενειών από την κατανάλωσή του. Θα σας παρακαλούσα να λάβετε σοβαρά υπόψη όλες τις πληροφορίες, που περιέχονται σε τούτο το βιβλίο, οι οποίες προέρχονται από αξιόπιστες, επιστημονικές και δημοσιογραφικές πηγές.

Αυτό το βιβλίο είναι διαχωρισμένο σε τέσσερις διαφορετικές ενότητες. Η πρώτη και σημαντικότερη αφορά στην έκθεση της υγείας του ανθρώπινου γένους σε κινδύνους από την κατανάλωση γάλακτος και των προϊόντων του. Το δεύτερο μέρος, εξ’ ίσου σημαντικό με το πρώτο, αποτελεί μια εισαγωγή σε ένα καλύτερο και υγιεινότερο τρόπο ζωής.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) η υγεία ορίζεται ως η ισορροπία και η αρμονία μεταξύ ψυχικών, πνευματικών, σωματικών και κοινωνικών δεδομένων του ανθρώπου. Έχοντας υπόψη αυτόν τον ορισμό, δεν θα θέλαμε να περιορίσουμε το θέμα της υγείας εξετάζοντάς το μόνο σε σχέση με τις διατροφικές συνήθειες αλλά να το επεκτείνουμε και σε άλλους τομείς που έχουν σχέση με την άσκηση, την κατανάλωση νερού, το φως του ήλιου, την ανάπαυση, τη θερμοκρασία κ.λ.π.

Το τρίτο μέρος του βιβλίου αποτελείται από ένα λεπτομερές παράρτημα για τις ασθένειες που αναφέρονται στις προηγούμενες ενότητες. Ο συγγραφέας δεν επικαλείται τίποτα περισσότερο παρά τις μαρτυρίες της επιστήμης όπου ένα μεγάλο μέρος αποτελεί μόχθο του ερευνητή Ρ.Κόεν.

Τα τελευταία έξι χρόνια είμαι χορτοφάγος και απολαμβάνω μια υγιέστερη ζωή από ότι προηγουμένως. Αυτό το βιβλίο έχει ως σκοπό να σας προσφέρει πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε μια πιο έξυπνη και συνειδητή απόφαση σε ότι αφορά την κατανάλωση γάλακτος και πιθανόν να αναθεωρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αλλαγή, πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται πληροφορίες που για πολλά χρόνια δεν ήταν ευρύτερα γνωστές, καθώς υπήρχε εκφοβισμός και τρομοκρατία από πλευράς των γαλακτοκομικών βιομηχανιών.

Αυτές οι πληροφορίες είναι τώρα εδώ!

Πιθανότατα έχετε ακούσει το σλόγκαν «Το γάλα περιέχει κάτι για τον καθένα». Εκτός από ασβέστιο κι άλλα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, τι άλλο θα μπορούσε να σας προσφέρει το γάλα;

«Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν κάτι που δεν περιέχει καμία άλλη τροφή: Μόλυνση»

John A. McDougal, MD, δημοφιλής ομιλητής, προσωπικότητα της τηλεόρασης, συγγραφέας του Σχεδίου McDougal και της Ιατρικής McDougal: Όταν οι άνθρωποι συνομιλούν με το γιατρό τους σχετικά με το ενδεχόμενο να εξαιρέσουν το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή τους, τις περισσότερες φορές, η πρώτη ερώτηση που κάνουν είναι: «Μα γιατρέ μου ,τι θα γίνει με τα δόντια και τα οστά μου εάν σταματήσω να πίνω γάλα; Τίποτα. Τίποτα που δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς»

Frank A. Oski MD, πρώην πρόεδρος του τμήματος Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης:Αυτό το γεγονός μπορεί να προκαλέσει έκπληξη σε πολλούς από σας που είχατε την εντύπωση ότι το γάλα είναι μια ωφέλιμη τροφή προκειμένου να προληφθεί η οστεοπόρωση. Αλλά οι επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι:

«Οι πολιτισμοί με μεγάλη κατανάλωση γάλακτος έχουν τα υψηλότερα ποσοστά οστεοπόρωσης, μια ασθένεια που σπάνια συναντάται σε πολιτισμούς που δεν καταναλώνουν γάλα»

Hans Deehl, Dr HSc, Dynamic Living,

 

Μείνατε έκπληκτοι; Συνεχίστε το διάβασμα! Οι πληροφορίες που θα δοθούν παρακάτω μπορεί να σας εκπλήξουν σχετικά με το γάλα και να σας κάνουν να το απαρνηθείτε. Μια για πάντα!

Πρόλογος

Πολλές από τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο, είναι πιθανόν καινούργιες για τα ράφια των βιβλιοπωλείων, αντιφατικές ή απλά δυσνόητες. Αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει υποστηριχθεί στο παρελθόν από ακλόνητες επιστημονικές πληροφορίες. Νοιώθω λοιπόν ότι έχω καθήκον να τεκμηριώσω αυτό το κείμενο. Συγχρόνως είμαι σίγουρος ότι όλοι σας θα ανακαλύψετε πως αυτό το βιβλίο είναι ευκολονόητο και όλα όσα περιέχει είναι δύσκολο να καταρ-ριφθούν. Πιστεύω ότι τα στοιχεία που αναφέρονται αποτελούν ανεκτίμητες πληροφορίες για τους θεραπευτές, τους γονείς και το ευρύ κοινό.

Ο αναγνώστης δεν πρέπει να αποθαρρυνθεί από τις πολλές παραπομπές ή την επιστημονική ορολογία. Προσπάθησα να μην θυσιάσω την απλότητα στο βωμό της επιστήμης και νομίζω πως δεν διέπραξα το μοιραίο λάθος να στηρίξω την επιχειρημα-τολογία μου με επιστημονικό οπλισμό αρκετό για να νικήσω τη μάχη.

Πρέπει να ξέρετε ότι τούτο το βιβλίο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και όχι μόνο δικής μου αλλά πλήθους επιστημόνων κάποιους από τους οποίους προανέφερα ήδη.. Δεν προσπαθώ να σας παραφορτώσω με πλήθος στοιχείων. Απλά, πολλές από τις πληροφορίες είναι πραγματικά πολύτιμες για να παραλειφθούν. Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα την ανάγνωσή του και να το μοιραστείτε με τους φίλους σας.

Καθώς η έκδοση αυτή βρίσκεται στα χέρια του αναγνώστη, θα επιθυμούσα για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω κάποιες «ψυχές» για τη βοήθειά τους σε αυτό το έργο.

Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω την Αγκάθα για αυτό το τρομακτικό σε ταχύτητα και φόρτο έργο που ανέλαβε να εκπληρώσει (και το έκανε!), μεταφράζοντας, ερμηνεύοντας και φέρνοντας πιο κοντά στο Ελληνικό κοινό αυτές τις τόσο χρήσιμες πληροφορίες. Η ταχύτητα, η μεθοδικότητα, η απαράμιλλη αμεσότητα και η παιδική της ευαισθησία αποτελούν “σφραγίδα” για τη μετάφραση και φιλολογική ερμηνεία του βιβλίου αυτού.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γεράσιμο για την άμεση επέμβασή του να με βοηθήσει να εγκατασταθώ στον ελληνικό χώρο και να “προσγειωθώ” ομαλά από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Τον ευχαριστώ που πίστεψε και αγκάλιασε εξαρχής το μήνυμα της υγείας που πρεσβεύω βοηθώντας με την έκδοση αυτή να βρει το φως της δημοσιότητας.

Ευχαριστώ ακόμα τη Βάλλυ, που πήρε το κείμενο και με σκληρή δουλειά το έκανε δόκιμο μετά από επίπονη επεξεργασία και με την καθοδήγησή της το έκανε πιο “εύπεπτο” για το ελληνικό κοινό.

Θα ήθελα να αφιερώσω το βιβλίο αυτό ιδιαίτερα σε μία «ψυχή» πολύ μικρή αλλά πολύ μεγάλη για μένα, που αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά, είναι κοντά μου, δίπλα μου και μου λείπει, Ανθή, σ’ αγαπώ!

Ο συγγραφέας

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στα τέλη του 19ου αιώνα πιθανολογήθηκε ότι οι επιβλαβείς αναθυμιάσεις στον αέρα ή οι ατμοί προκαλούσαν ασθένειες. Αυτό οδήγησε σε σκέψεις σχετικά με την ανταλλαγή αναπνοών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ειδικά στην Αγγλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες τα παντρεμένα ζευγάρια, που μπο-ρούσαν να αντέξουν το κόστος, άρχισαν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια. Αυτό έγινε σύντομα μόδα. Από την άλλη πλευρά οι φτωχές οικογένειες προσπάθησαν να μιμηθούν τις πλούσιες, κάνοντας ακριβώς το ίδιο.

Συγχρόνως, η βιομηχανική επανάσταση άλλαζε την οικογενειακή ζωή. Η ανάγκη για υψηλότερο επίπεδο ζωής έσπρωξε τις οικογένειες μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και τους φίλους τους. Οι μητέρες είχαν μικρότερη βοήθεια στο νοικοκυριό και εξ’ αιτίας της ενασχόλησής τους με τις δουλειές του σπιτιού τα παιδιά απέκτησαν την ανεξαρτησία τους νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε. Τα μωρά εκδιώχθηκαν από τα κρεβάτια και τοποθετήθηκαν στις κούνιες.

Ο Dr. Luther Emmet Holt, θεωρείται ο πατέρας της παιδιατρικής. Άρχισε να διδάσκει και να κηρύσσει γύρω στην αλλαγή του αιώνα, ότι τα παιδιά δεν είναι παιχνίδια και ότι θα καταντήσουν  κακομαθημένα εάν οι γονείς υποκύπτουν και τους κάνουν όλα τα χατίρια.

Επίσης, γύρω στις αρχές του 1990, καθώς άρχισε να αυξάνεται η επίγνωση των κανόνων της υγιεινής, τα ορφανά και τα άλλα νήπια άρχισαν να τρέφονται με τεχνητές τροφές συχνότερα απ’ ότι στο παρελθόν. (Επί τη ευκαιρία, η κύρια αιτία θανάτων στην Αγγλία και στην Ευρώπη εκείνη την εποχή ήταν ο μαρασμός).

Η Nestle και άλλοι παραγωγοί τυποποιημένων προϊόντων έκαναν τεράστιες εκστρατείες για να προωθήσουν τροφικά υποκατάστατα που είχαν στόχο τα νήπια. Μέχρι που έστελναν γυναίκες πωλητές, ντυμένες νοσοκόμες σε νοσοκομεία ή σε νέες μητέρες με τον τίτλο «νοσοκόμες γάλακτος». Οι εταιρείες προσέφεραν δώρα και επιδόματα σε γιατρούς και νοσοκομεία προκειμένου να ενθαρρύνουν τη διανομή δωρεάν δειγμάτων υποκατάστατων. Χρησιμοποιούσαν επιθετικές εκστρατείες μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των φωτεινών πινακίδων για να πείσουν τις μητέρες πως υπάρχει η πιθανότητα να μην έχουν αρκετό μητρικό γάλα και ότι το υπο-κατάστατο ήταν εκλεκτό, αποστειρωμένο κι «επιστημονικό».

Αυτές οι εταιρείες ξόδεψαν υπέρογκα ποσά για να προωθήσουν την ανάπτυξη της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Ξαφνικά, οι αρένες γιατροί, που είχαν εκπαιδευτεί από εταιρείες υποκατάστατων, έγιναν «ειδικοί» για το πώς οι μητέρες πρέπει να τρέφουν τα μωρά τους. Οι σταθμοί γάλακτος των εταιρειών μετατράπηκαν σύντομα σε κλινικές για παιδιά. Προφανώς αυτές οι κλινικές έγιναν τα πρώτα παιδιατρικά ιατρεία, προσφέροντας «διατροφικές» συμβουλές για νήπια.

Οι εταιρείες υποκατάστατων προϊόντων ανάρτησαν επιστημονικά διαγράμματα βάρους για να πείσουν την πλειονότητα των μητέρων ότι δεν διατρέφουν σωστά τα μωρά τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο αναπτύχθηκε μια «επιδημία» πλασματικής ανεπάρκειας μητρικού γάλακτος και τελικά το πλασματικό μετατράπηκε σε πραγματικό, αφού όντως οι μητέρες άρχισαν να παράγουν όλο και λιγότερο γάλα και σύντομα άρχισαν να τρέφουν τα μωρά τους με υποκατάστατο γάλα αγελάδων. Αυτό έγινε κανόνας.

Απογυμνωμένα από σωστή διατροφή και προστασία του ανοσοποιητικού, αυτά τα νήπια υπέφεραν από διάρροια και διάφορες ασθένειες με κατάληξη το θάνατο.

Οι αλλεργίες που προκαλούνται από το αγελαδινό γάλα έγιναν ευρέως γνωστές. Αργότερα αυτό το πρόβλημα συγκαλύφτηκε και περιγράφηκε σαν κολικός, κολίτιδα ή νευρικές μητέρες.

Καθώς οι γυναίκες άρχισαν να εργάζονται εκτός σπιτιού και το μπιμπερό έγινε κανόνας, οι επισκέψεις σε παιδίατρους και νοσοκομεία για περίθαλψη έγιναν πιο συχνές, τα προβλήματα συμπεριφοράς αυξήθηκαν (ανωμαλίες υπεκινητικότητας) και το βραδινό κλάμα των μωρών μετατρά-πηκε σε κοινό πρόβλημα. Ένα νέο είδος ειδικών για παιδιά, οι ειδικοί του ύπνου, έγινε πολύ δημοφιλές.

Από τη στιγμή που άρχισαν να εφαρμόζονται οι κανόνες υγιεινής, οι θαυματουργές ιατρικές επιστήμες μείωσαν δραστικά το ποσοστό παιδικής θνησιμότητας και συνέβαλαν ώστε να θεραπευτούν ασθένειες και να σωθούν ζωές ανηλίκων και ενηλίκων. Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί στην Αμερική για παράδειγμα, το ποσοστό επιβίωσης είναι το χαμηλότερο ανάμεσα στις βιομηχανοποιημένες χώρες; Πραγματικά αυτό είναι πολύ παράδοξο, αν αναλογιστούμε ότι η συγκεκριμένη χώρα είναι πρωτοπόρος σε πολλά θέματα ιατρικής.

Η επιστήμη, μόλις τώρα, ανακαλύπτει κάποια κλειδιά για το τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας. Μαθαίνουμε μόλις τώρα τι αποτελέσματα είχε η απώλεια της τέχνης του αγγίγματος σε χημικό και βιολογικό επίπεδο. Ανακαλύπτουμε κάποιες από τις ολέθριες συνέπειες της έκθεσης του ανθρώπου σε φυτοφάρμακα, αντιβιοτικά, εμβολιασμούς και τέλος, σε αγελαδινό γάλα.

Αποκαλύψαμε μόλις τώρα με ποιο τρόπο μπορεί να διαμορφωθούν, να αναπροσαρμοστούν, να μεταβληθούν, να παραποιηθούν και να παρεκτραπούν οι συμπεριφορές, οι γνώμες και οι ιδέες των ανθρώπων, σύμφωνα με τα προσωπικά ή κοινωνικά ενδιαφέροντα και το πεδίο δράσης τους. Όλα τα προηγούμενα ίσως να έχουν σχέση με την «κορυφή που παγόβουνου» που είναι η κατανάλωση γάλακτος.

Προσπαθώ να προσφέρω στον κόσμο και ειδικά στους γονείς και στους γιατρούς, τα εργαλεία για να αξιολογήσουν τα αναφερόμενα στοιχεία και να κατανοήσουν σαφέστερα με ποιο τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την υγεία τους σύμφωνα με τις αποφάσεις που παίρνουν σχετικά με τον τρόπο ζωής τους.

ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ποσοστό θανάτων

Αγελαδινό γάλα

84,7%

Μητρικό γάλα

1,5%

Ποσοστό θανάτων σε περίοδο 9 μηνών, ανά 1.000 νήπια

 

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

 «Όποιος καταναλώνει γάλα είναι ανεκπαίδευτος και ζει σ’ ένα κόσμο ενάρετο γιατί είναι μωρό. Αλλά η στερεά τροφή ανήκει σ’ αυτούς που είναι ενήλικες και σ’ αυτούς που λόγω εμπειρίας, έχουν τις αισθήσεις τους εξασκημένες ώστε να διακρίνουν το καλό από το κακό»

Η Έκδοση King James της Αγίας Γραφής

Προς Εβραίους : 5:13-14

Κεφάλαιο 1

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ

 

Τα πάντα θα ξεθυμάνουν. Λοιπόν, το γάλα μας είναι επικίνδυνο, πάμε παρακάτω. Πρέπει να μείνουμε κλεισμένοι στο σπίτι για να μην μας έρθει στο κεφάλι κάποιο κεραμίδι; Όταν βγήκαν στο προσκήνιο οι τρελές αγελάδες, η λέξη που ταίριαζε απόλυτα ήταν «επιτέλους». Η ιστορία των τρελών αγελάδων δεν μεγαλοποιήθηκε από τον τύπο. Τουναντίον, σε πολλές περιπτώσεις, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Οι αγελάδες τρέφονται με άρρωστα πρόβατα, κοτόπουλα και άλλες αγελάδες (κρεατάλευρα). Αυτές οι αγελάδες σφα-γιάζονται, τυλίγονται σε πλαστική μεμβράνη, τιμολογούνται και διανέμονται από το τοπικό σας κατάστημα, ως ακίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Απ’ αυτές τις αγελάδες το 80% είναι μολυσμένες από τον βοοειδή ιό της λευχαιμίας και το 50% με τον βοοειδή ιό της ανοσοκαταστολής, ο οποίος είναι αντίστοι-χος του AIDS. Πίνουμε γάλα και τρώμε τυρί με λεμφοκύτες που είναι μολυσμένοι με το proviral DNA αυτών των ιών.

Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι αυτές οι σημαντικές πληροφορίες θα σβήσουν μόλις κοπάσει η δημοσιότητα. Όμως ο κίνδυνος δεν θα εξαλειφθεί. Έχουν διεξαχθεί πολλές μελέτες που αναφέρουν ότι αυτές οι ασθένειες μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τον άνθρωπο. Για να είναι απόλυτα αξιόπιστες οι επιδημιολογικές μελέτες, χρειάζεται μια ομάδα ανθρώπων ως δείγμα αντιπαραβολής. Αλλά αυτό είναι αδύνατον με το βοοειδή ιό της λευχαιμίας & το βοοειδή ιό του ανοσοποιητικού γιατί σχεδόν όλοι μας έχουμε καταναλώσει γαλακτοκομικά προϊόντα. Όπως και να έχει, η πρόσφατη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος μας επέτρεψε να διαπιστώσουμε ότι 10% του γονιδιώματος έχει παραβιαστεί από ρετροϊούς.

Πολλοί έχουν υποτιμήσει τον κίνδυνο αυτών των ζωικών ρετροϊών, καθώς εμπιστεύονται την παστερίωση, την περιορισμένη έκθεση σε κινδύνους και μια γενικά υγιεινή διατροφή που δήθεν  προστατεύει τα ζώα από τις ασθένειες.

Οι ρετροϊοί μπορεί να παραμένουν ανενεργοί μέσα στο κορμί μας επί χρόνια. Όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα υποστεί επίθεση από άλλους ιούς, τοξικές ουσίες ή ακτινοβολία, το κύτταρο μέσα στο οποίο βρίσκεται ο ιός μπορεί να αρχίσει να υπερπλάθεται ανεξέλεγκτα, κατακλύζοντας ένα όργανο ή ολόκληρο το σώμα με καρκινικά κύτταρα.

Περιέργως δεν έχουμε δώσει την δέουσα προσοχή σ’ αυτά τα προβλήματα. Τα prions που προκαλούν την ασθένεια των τρελών αγελάδων είναι καινούργιοι μολυσματικοί ιοί. Τα prions δεν σκοτώνονται ούτε στους 360οC ενώ τα περισσότερα επίπεδα αποστείρωσης φτάνουν μόνο τους 161οF. Δεν κινδυνεύουμε από τις συνέπειες των βακτηρίων και των μικροβίων. Δεν υπάρχει χρόνος εάν προσβληθούμε από σαλμονέλα, από καρκίνο, από AIDS από τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή από λευχαιμία.

Τι γίνεται με τις αυξητικές ορμόνες; Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό; Το καλοκαίρι του 1994 η αγροτική εταιρεία Mosando απομόνωσε την «αυξητική ορμόνη των βοοειδών με φυσική επίδραση». Στη συνέχεια βρήκαν ένα τρόπο να συνδυάσουν αυτήν την ορμόνη με μικρο-οργανισμούς, συγχωνεύοντας γενετικό υλικό από αγελάδες και ελικοβακτηρίδιο για να κατασκευάσουν ένα νέο προϊόν, με το οποίο όταν έκαναν ένεση στα ζώα το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της παραγωγής του γάλακτος. Αυτή η νέα ορμόνη ονομάστηκε «μεταλλαγμένη βοοειδής σωματοτροπίνη» (recombinant bovine somatotropin rbST). Μια έρευνα που έγινε για  τη συγκεκριμένη ορμόνη, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας από το οποίο ξεχύθηκαν τα δαιμόνια και τα διλήμματα που η γαλακτοκομική βιομηχανία θα εύχονταν να μην είχαν βγει στη φόρα.

Εάν κάποιος φάει μια μοσχαρίσια μπριζόλα που περιέχει δραστικές αυξητικές ορμόνες, αυτές οι ορμόνες καταστρέ-φονται από τα πανίσχυρα πεπτικά οξέα και ένζυμα του στομάχου. Όταν πίνουμε γάλα, η σοφία της μητέρας φύσης εξασφαλίζει την επιβίωση αυτών των πρωτεϊνικών ορμονών. Τα ισχυρά στομαχικά οξέα αραιώνονται από το υγρό γάλα και η ισχύς του όξινου περιβάλλοντος, εξασθενεί και μεταβάλλεται σε λιγότερο όξινη, με αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται οι ορμόνες. Οι περισσότεροι επιστήμονες δεν έχουν λάβει υπόψη τους αυτή τη διαδικασία.

Στον κόσμο είπαν ότι το γάλα των αγελάδων, που υποβλήθηκαν σε αγωγή με rbST, ήταν πανομοιότυπο με το γάλα που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Αυτή η δήλωση είναι ψευδής. Από τότε που οι αγελάδες υποβλήθηκαν σε ενέσεις με rbST, το γάλα τους περιείχε αυξημένο επίπεδο μιας άλλης ορμόνης που ονομάζεται IGF-I και μοιάζει με την ινσουλίνη. Αυτή η ουσία είναι η πιο ισχυρή ορμόνη που υπάρχει στη φύση. Η ορμόνη IGF-I είναι πανομοιότυπη στα βοοειδή και τους ανθρώπους. Καμία άλλη ορμόνη δεν είναι ίδια μεταξύ κάποιου ζωικού είδους και του ανθρώπου. Η ορμόνη IGF-I είναι η μοναδική εξαίρεση και περιέχει 70 αμινοξέα στην ίδια γονιδιακή αλληλουχία μεταξύ των ανθρώπων και των βοοειδών. Όταν πίνουμε γάλα παίρνουμε  την πιο ισχυρή αυξητική ορμόνη που παράγεται με φυσικό τρόπο από το σώμα μας.

Οι ορμόνες του γάλακτος προκαλούν αυξητικά φαινόμενα και οι πρωτεΐνες του αλλεργικές αντιδράσεις στους ανθρώπους. Το λίπος και η χοληστερόλη συμβάλουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που απαρτίζεται από υπέρβαρα άτομα. Τα αντιβιοτικά που περιέχει το γάλα καταστρέφουν τις ανοσοποιητικές ιδιότητες των αντιβιοτικών που μας χορηγούνται όταν χρειάζεται. Ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα, οι αλλεργίες και πολλές άλλες ασθένειες είναι σε έξαρση  πιθανότατα από την κατανάλωση γάλακτος.

 

Αγοράστε το βιβλίο και συνεχίστε το διάβασμα…!!

 

Ακόμη διαβάστε και το παρακάτω κείμενο το οποίο στηρίζετε πάνω στο βιβλίο του Δρ. Κων/νου Μουρούτη και σε άλλες έγκυρες επιστημονικές πηγές:

Όλη η αλήθεια για το γάλα: Ένα άρθρο που σίγουρα θα σας προβληματίσει!

Posted: January 29, 2014 at 1:08 pm, Last Updated: January 29, 2014 at 12:51 am

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Πίνετε γάλα? Από ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ !  Όχι απαραίτητα…

Αν ακούγεται συγκλονιστικό, είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των Dr. Peter Dingle, Dr. Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford , τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος, το γάλα, το τυρί, τυρί, το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος..

Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό μ’ αυτό? Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς» οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία γάλακτος, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων… Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, εδώ και μερικές δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά.

Οι παρενέργειες ξεκινάνε από, απλούς κολικούς του εντέρου και φτάνουν μέχρι και καρκίνο καθώς το γάλα πολλαπλασιάζει τα καρκινικά κύτταρα.

Το γάλα συνδέεται με πολλές πεπτικές διαταραχές, την κακή υγεία του εντέρου, τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες. Πολλά παιδιά αναπτύσουν δυσανεξία στο γάλα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί υπερπαραγωγή των βλεννογόνων και ρινική καταρροή. Ακόμη χειρότερα, αυτή η δυσανεξία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα. Αυτό συχνά συνδέεται με τον αρνητικό αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων στο έντερο.

Επίσης, δημιουργούνται κολικοί σε πολλά βρέφη από τη στιγμή που λαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια «κατάσταση» κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο αποτελεσματικά (ή καθόλου) και, που οδηγεί στην κακή υγεία του εντέρου, τους υπερβολικούς βλεννογόνους, τα οξέα και την παραγωγή αερίων καθώς και, ποικίλου βαθμού κοιλιακή δυσφορία. Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη βιώνουν επίσης, μειωμένη απορρόφηση στο γαστρεντερικό τους σύστημα.

Περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού (κυρίως στις ανατολικές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική και σε μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως η αυστραλιανοί αυτόχθονες και οι ιθαγενείς της Αμερικής) έχουν ένα επίπεδο δυσανεξίας στη λακτόζη και είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτή η » κατάσταση «είναι στην πραγματικότητα ο κανόνας για το ανθρώπινο είδος. Είναι πιο διαδεδομένη στους Ασιάτες (περίπου 85%) και τους Αφροαμερικανούς (περίπου 50%) σε σχέση με τους Καυκάσιους (περίπου 10%).

Πρέπει να επισημανθεί ότι. η αδυναμία αφομοίωσης της λακτόζης αυξάνεται από την παστερίωση η οποία καταστρέφει όλα τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο γάλα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βοηθούνε στην πέψη του γάλακτος.

Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική αντίδραση, η οποία οφείλεται στην ευαισθησία σε ένα τρόφιμο ή σε κάποιο συστατικό του τροφίμου. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στις βιομηχανικές χώρες όπου έχει εκτιμηθεί ότι επηρεάζει περίπου το 1% έως 2% του ενήλικου πληθυσμού και έως το 8% των παιδιών ηλικίας κάτω των τριών.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία , η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας μπορεί να θεωρηθεί σαν μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 2% έως 3% κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Εάν αναπτυχθεί μια αλλεργική αντίδραση , δεν οφείλεται πάντα στις διατροφικές συνήθειες του βρέφους. Ένα μωρό μπορεί να εκτεθεί σε πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργική αντίδραση.

Το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, μπορεί να είναι άλλη μία απειλή για την ανάπτυξη της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, πράγμα που οφείλεται στην απορρόφηση των πρωτεϊνών της αγελάδας, τη διέλευσή τους μέσα από το βλεννογόνο του εντέρου και την απελευθέρωσή τους στο ανθρώπινο γάλα.

Η δραστικότητα των αντισωμάτων στην καζεΐνη των βοοειδών καθώς και για την καζεΐνη και τη λακτοσφαιρίνη, είναι ανιχνεύσιμη μόνο στα βρέφη που πίνουν γάλα από το μπιμπερό και όχι στα βρέφη τα οποία πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα.

Η Καζεϊνη

Η πρωτεΐνη Καζεϊνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως η γλουτένη που υπάρχει σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι. Μπορεί να προκαλέσει μια αυτοάνοση αντίδραση και / ή να μιμηθεί ενδορφίνες και, να προκαλέσει μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση και τη συμπεριφορά.

Επειδή το γάλα είναι μία απαλή υγρή ουσία, υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σα νερό για να ξεδιψάσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς, η Καζείνη, βρίσκεται σε ποσοστό 80% μέσα στην πρωτείνη του γάλακτος (3,2 – 3,5 πρωτείνες ανά 100gr γάλακτος)  και δημιουργεί μία «μάζα» αμέσως μόλις εισέρχεται στο στομάχι, κάνοντας πολύ δύσκολη την πέψη. Επιπλέον, η Καζείνη στο γάλα είναι ομογενοποιημένη.

Ομογενοποίηση σημαίνει: Εξίσωση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος με την ανάδευσή του. Ο λόγος για τον οποίο η ομογενοποίηση είναι κακή είναι επειδή, όταν το γάλα ανακατεύεται, εισχωρεί σ’αυτό αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε οξειδωμένες λιπαρές ουσίες δηλαδή, λίπος σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης.

Ο μηχανισμός δράσης έχει να κάνει με μια αποτυχία ενός συγκεκριμένου ενζύμου που αποσυναρμολογεί τη γλουτένη και την καζεΐνη, μια διαδικασία της πέψης που είναι αναγκαία στο σώμα μας για την απομάκρυνση των θρεπτικών συστατικών αυτών των πρωτεϊνών. Λόγω της αποτυχίας αυτού του ενζύμου να κάνει τη δουλειά του, παραμένει ένα άπεπτο τμήμα των πρωτεϊνών που επιβιώνουν και, στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτό το κομμάτι μοιάζει με ιό.

Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιό, το σώμα μας προκαλεί ανοσοποιητική άμυνα αντίδρασης για την προστασία του οργανισμού μας από τον «εισβολέα». Επειδή αυτό το κομμάτι γλουτένης ή καζεΐνης είναι παρόμοιο με διάφορες ασθένειες που προκαλούν οι ιοί, το σώμα μας θα δημιουργήσει μια σύνθετη αντίδραση, μια αυτοάνοση αντίδραση, για την οποία υπάρχει η υποψία ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου Ι, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον αυτισμό. Πολύπλοκες ανοσολογικές αντιδράσεις, δημιουργούν βλάβες σε διαφορετικούς ιστούς σε διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι το φάσμα των ασθενειών ποικίλει.

Επίσης, το αχώνευτο κομμάτι της γλουτένης ή καζεΐνης μοιάζει με ναρκωτικό όπως το όπιο, το οποίο έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά και το μυαλό μας. Είναι ναρκωτικά στην κυριολεξία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι τόσο εθισμένοι, στα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη.

 

Ορμόνες και Αυξητικοί Παράγοντες

Πολλά από τα βιοενεργά συστατικά του γάλακτος, περιέχουν ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Το γάλα περιέχει περισσότερες από 50 ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ορμονικές αλλαγές και να διαταράξει την ισορροπία της ινσουλίνης, των αυξητικών ορμονών και της ινσουλίνη-όπως αυξητικοί παράγοντες (IGF) . Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της ινσουλίνης, (IGF-1) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θηλάζοντα μοσχάρια να αναπτυχθούν και να παράξουν νέο ιστό μέσα από τη γόνιμη αναπαραγωγή των κυττάρων.

Ωστόσο, όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο ενήλικο ανθρώπινο σώμα, το οποίο πλέον δεν αναπτύσσεται, τα κύτταρα μπορούν να ενθαρρυνθούν να αναπαραχθούν σε λάθος χρόνο ή τόπο, παρέχοντας τη βάση για την καρκινική ανάπτυξη. Το αγελαδινό και το ανθρώπινο γάλα, έχουν την ίδια αλληλουχία αμινοξέων των αυξητικών παραγόντων IGF και ως εκ τούτου , ο τύπος IGF της αγελάδας είναι ικανός να δεσμεύσει τον τύπο IGF του ανθρώπου. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των επιπέδων ορμονών και των επίπεδων IGF σε αγόρια και κορίτσια που διανύουν την προεφηβεία και, ως εκ τούτου τα εν λόγω επίπεδα σχετίζονται θετικά με το αυξημένο ύψος.

Τα επίπεδα του IGF-1 στο γάλα, μπορεί να έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αύξηση της παραγωγής γάλακτος ανά αγελάδα, από την αρχή της γεωργικής επανάστασης. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στις ΗΠΑ, όπου μπορούν να προσθέσουν IGFs στις αγελάδες οι οποίες αρμέγονται για να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχει κάποια επιστημονική συζήτηση για το, κατά πόσον η ομογενοποίηση της ορμόνης, της επιτρέπει να αφομοιωθεί και να φτάσει στο αίμα .

Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση Η μεγαλύτερη και πιο κοινή παρερμηνεία για το γάλα είναι ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο σώμα μας μειώνεται με την ηλικία, μας λένε να πίνουμε πολύ γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση.

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται καλύτερα από ό, τι το ασβέστιο σε άλλα τρόφιμα όπως τα μικρά ψάρια, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα του ανθρώπου συνήθως καθορίζεται σε 90-10 mg. Ωστόσο, όταν πίνουμε γάλα, η συγκέντρωση ασβεστίου στο αίμα σας ανεβαίνει απότομα.

Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται οτι έχει απορροφηθεί πολύ ασβέστιο, η αύξηση αυτή στο αίμα έχει το μειονέκτημά της. Όταν η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά, το σώμα προσπαθεί να επιστρέψει αυτό το μη φυσιολογικό επίπεδο πίσω στο φυσιολογικό με την έκκριση του ασβεστίου από τους νεφρούς μέσω των ούρων.

Με άλλα λόγια, αν προσπαθήσουμε να πίνουμε γάλα για να πάρουμε το ασβέστιο, αυτό στην πραγματικότητα παράγει το ειρωνικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού επιπέδου του ασβεστίου στο σώμα σας.

Και στις τέσσερις μεγάλες χώρες γαλακτοκομικών προϊόντων, Αμερική, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος σε καθημερινή βάση, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και της εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Σε αντίθεση με αυτό, τα μικρά ψάρια και φύκια, με τα οποία οι Ιάπωνες τρέφονται επί χιλιάδες χρόνια και για τα οποία αρχικά υπήρχε η άποψη ότι είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, περιέχουν ασβέστιο που δεν απορροφάται γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης του ασβεστίου στο αίμα.

Επιπλέον, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην Ιαπωνία όταν οι άνθρωποι δεν έπιναν γάλα. Ακόμη και τώρα, δεν ακούμε για πολλούς ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση και οι οποίοι δεν πίνουν γάλα σε τακτική βάση. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο και τα ανόργανα συστατικά, τρώγοντας μικρές γαρίδες, ψάρια και φύκια.

 

Καρκίνος

Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της Ινσουλίνης (IGF-1), έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού και, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος έχει έντονα συνδεθεί με την αύξηση του καρκίνου που εξαρτάται από ορμόνες.

Σε μια μεγάλη μελέτη, μια μετα-ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, άντρες με υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες οι οποίοι κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Αναλύσεις Δόσης-Απόκρισης, έδειξαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων ασβεστίου σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.

Αυτό σημαίνει οτι, όσο περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη.

Μια μελέτη διαπίστωσε 5,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, ενώ σε άλλη έρευνα, βρέθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Μεγάλη σχέση επίσης διαπιστώθηκε μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του καρκίνου των όρχεων.

Μια μελέτη 3.300 ασθενών με καρκίνο και 1.300 άτομων της ομάδας ελέγχου, στην οποία έγινε σύγκριση στην πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ των δύο ομάδων, βρέθηκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αποκλειστικής κατανάλωσης πλήρους γάλακτος και μεγαλύτερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου (π.χ., του στόματος, του στομάχου, του ορθού, του πνεύμονα, του μαστού, κλπ.).

Τα περισσότερα από τα άτομα στην ομάδα ελέγχου ήταν καταναλωτές γάλακτος με μειωμένα λιπαρά ή με μηδέν λιπαρά. Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με τη μείωση του καρκίνου του στόματος και του τραχήλου της μήτρας. Ορισμένες άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με καρκίνο του μαστού καθώς και με τον καρκίνο των ωοθηκών.

 

Ο σακχαρώδης διαβήτης (τύπου 1)

Οι τύποι των παρασκευασμάτων αγελαδινού γάλακτος για βρέφη και για παιδιά, βρέθηκε οτι προωθούν την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και άλλες ασθένειες του ανοσιακού συστήματος ή νευρολογικές ασθένειες. Η μορφή βρεφικού γάλακτος με βάση το αγελαδινό γάλα, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του βρέφους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και υπάρχουν περισσότερες από 100 μελέτες που συνδέουν την πρόωρη έκθεση σε γαλακτοκομικά προϊόντα με την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1) σε παιδιά που είναι γενετικά επιρρεπή στην ασθένεια.

Τα στοιχεία των μελετών αυτών είναι συντριπτικά. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί οτι και η χρήση πρωτεϊνών αγελαδινού γάλακτος σε ζώα, οδηγεί στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Σε μια μελέτη σχετικά με τη νέα διάγνωση διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν αντισώματα ικανά να επιτεθούν στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.

Αυτά τα αντισώματα φαίνεται ότι είχαν αναπτυχθεί λόγω της κατανάλωσης του βρεφικού τους γάλακτος, για να ανταποκριθούν στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα αλλά, τα αντισώματα ήταν επίσης σε θέση να επιτεθούν στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα του σώματος.

Τα αντισώματα που προέκυψαν για την καταστροφή των πρωτεϊνών του γάλακτος της αγελάδας κατέληξαν να επιτίθενται στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα των παιδιών. Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες των βοοειδών ως ξενιστές και παράγει αντισώματα για να τους επιτεθούν. Δυστυχώς, αυτά τα αντισώματα επιτίθενται όχι μόνο τις πρωτεΐνες των βοοειδών αλλά και στα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας.

Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια μελέτη που έχει αρχίσει και στην οποία τα παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου αγελαδινό γάλα, για να φανεί αν μπορεί να προληφθεί ο διαβήτης. Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Τα στοιχεία που χρονολογούνται από το 1976 δείχνουν ότι, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS).

Μια μελέτη κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε 27 χώρες και 29 πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, καμία συσχέτιση με το βούτυρο ή το τυρί. Ένας αριθμός πρωτεϊνών του αγελαδινού γάλακτος έχει ήδη αποδειχθεί ότι πρόκειται να γίνει στόχος από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας .

Περαιτέρω, η ενέσιμη χρήση πρωτεϊνών σε πειραματόζωα έχει προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ζώων. Άλλοι ερευνητές έχουν δείξει πώς, ορισμένες πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα μιμούνται μέρος της ολιγοδενδρογλοιακής γλυκοπρωτεΐνης της μυελίνης, το μέρος της μυελίνης το οποίο θα ξεκινήσει την αυτοάνοση αντίδραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

Νόσος του Πάρκινσον

Το γάλα έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον (PD). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ περισσότερων από 130.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ που παρακολουθούνται εδώ και εννέα χρόνια, εκείνοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα των γαλακτοκομικών τροφίμων είχαν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον .

Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο απότι εκείνοι που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα το γάλα. Αυτό υποστηρίζουν παλαιότερα πορίσματα για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάπτυξη της νόσου.

Η ίδια μελέτη έδειξε οτι,οι γυναίκες με μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών βρέθηκαν επίσης να είναι σε υψηλού κινδύνου περιοχή της νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Ιάπωνες και Αμερικανοί άνδρες στη Χονολουλού της Χαβάης που κατανάλωναν περισσότερο από 0,5 λίτρα γάλα την ημέρα είχαν 130% υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον, απότι οι άντρες που δεν έπιναν γάλα.

Σε μια μελέτη στην οποία συνολικά 128 συμμετέχοντες ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον, ο κίνδυνος της νόσου αυξήθηκε καθώς η ποσότητα γάλακτος που κατανάλωναν κάθε ημέρα αυξήθηκε. Άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από 454 γρ γάλα την ημέρα , είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον απ ότι αυτοί που δεν έπιναν γάλα.

 

Καρδιοπάθεια

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, η κατά κεφαλή κατανάλωση των πρωτεϊνών γάλακτος και των γαλακτοκομικών σχετίζεται με τα εθνικά ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Το γάλα ΔΕΝ είναι σπουδαία τροφή.

Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.

Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας να πιστεύει ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα μας». Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα πέρα από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ ‘όλα αυτά οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών.

Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την ομογενοποίηση και να συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.

Οποιεσδήποτε ευεργετικές ιδιότητες θα μπορούσε να είχε το γάλα σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν υπάρχουν πια, λόγω της επεξεργασίας του. Στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και χημικά χρώματα για να έχετε ένα αρωματισμένο γάλα και θα έχετε μία απίθανη τοξική ένωση!

Η μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα,

είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα.

Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.

Ναι αλλά μας αρέσει το γάλα, είναι απαραίτητο σε γλυκά και φαγητά, είναι και εύγευστο, τι κάνουμε;

Πίνουμε Γάλα από Αμύγδαλα, Φουντούκια, Καρύδια, Καρύδα, όλα γάλατα φυσικά και αφομοιώσιμα από το ανθρώπινο σώμα.

 

Γάλα από ωμά αμύγδαλα

Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους. που δεν πίνουν το  γάλα αγελάδας. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.

Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές για το ασβέστιο, οι οποίες είναι καλύτερες από το γάλα των ζωών. Το μπρόκολο και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αρκετό ασβέστιο, όπως και το tofu, τα σύκα, οι σταφίδες και ακόμη τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικό γάλα από αμύγδαλα και καρυδιά περιέχει, επίσης, ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το ίδιο και ο ηλιόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, και ο λιναρόσπορος. Αυτές οι τροφές είναι πολύ ωφέλιμες μην περιέχοντας χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και φυσικά το ζωικό λίπος του γάλακτος, μαζί με όλα τα τοξικά που τρέφουν το ζώο. Ο πίνακας που  ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικός, συγκρίνετε την περιεκτικότητα των παρακάτω συστατικών.

Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.

Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό με τον φώσφορο επίσης παίζουν ρόλο στο να διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή.

Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.

Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.

Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα αμύγδαλου παράγεται από την πολτοποίηση αμυγδάλων με την φλούδα τους. Η φλούδα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία και επομένως προστατεύουν από διάφορες καρδιακές παθήσεις.

Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα έτοιμα, επεξεργασμένα γάλατα που περιέχουν ένα σωρό πρόσθετα και φτιάξτε το δικό σας αγνό γάλα από ξηρούς καρπούς!

Το άρθρο είναι όσο γινόταν «απαλό» και ελάχιστα πληροφοριακό, καθόλου απόλυτο ή αφοριστικό. Γιατί ΔΕΝ αναφέρθηκε πχ. καθόλου στα σκουλήκια που δημιουργούνται από τα γαλακτοκομικά και τρέφονται από αυτά. Έχουμε και εικόνες και βίντεο μέσα σε χειρουργείο που δεν θα σας άρεσε να τα δείτε. Καλή συνταγή από την γιαγιά, για να βγουν τα σκουλήκια του εντέρου είναι, να τρώμε ένα μίγμα από αγελαδινό γάλα και πολύ σκόρδο. Πάνε τα σκουλήκια να φάνε το γάλα, τρώνε και το σκόρδο, ζαλίζονται και θέλουν να βγουν έξω, Είναι η καλύτερη απόδειξη πως τα σκουλήκια του εντέρου τρέφονται με το αγελαδινό γάλα. Γι αυτό και παλιά, χωρίς ψεκάσματα και με νορμάλ, ανθρώπινη διατροφή γάλα και τυριά έτρωγαν μόνο στις γιορτές 2-3 φορές τον χρόνο και αν.

Τα όποια οφέλη από το γάλα, είναι ΜΟΝΟ από το ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ, μέχρι τον απογαλακτισμό, γιατί μετά τον απογαλακτισμό, προσλαμβάνονται από άλλες πηγές, χωρίς να χρειάζεται να ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ζώα ή άνθρωποι και χωρίς να κανιβαλίζουμε (αίμα και σάρκα). Γιατί όπως βλέπετε το άρθρο δεν άγγιξε καν το μετά-φυσικό κομμάτι του θέματος «γάλα», παρά μόνο, απαλά και επιφανειακά. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως, ψεκάζουν την Δύση γιατί ΜΟΝΟ η Δύση τρέφεται με κρέατα και γαλακτοκομικά, με αποτέλεσμα να έχει αδύναμο και εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Οι εταιρίες εμπορεύονται κάτι ΚΑΛΟ και ΥΓΙΕΙΝΟ για τον άνθρωπο, ειδικότερα για τα παιδιά μας και την σωστή και γερή ανάπτυξη τους. Επίσης έδειξε το άρθρο και πολλά βίντεο, για να παρακάμψετε τις εταιρίες και να το φτιάξετε μόνοι σας. Το αγελαδινό γάλα μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας; Ξέρετε τι έφαγε το ζώο που πίνετε το γάλα του; Τις τρελές αγελάδες τις ξεχάσατε; Έχετε ακούσει για «τρελά μύγδαλα;».  Έχετε ακούσει «στάσου μύγδαλα» και όχι «στάσου γάλα» !!! και ήταν και βοσκός. Διαλέγετε και παίρνετε.

Όσοι είναι αλλεργικοί στους ξηρούς καρπούς δεν είναι και στο ρύζι ή στην καρύδα και τι θα κάνουν όταν δεν υπάρχει γάλα; Θα πεθάνουν από έλλειψη ασβεστίου; Στις χώρες που δεν υπάρχει γάλα αγελάδας, στην Ινδία πχ, στην Ιαπωνία; Πως ζουν οι άνθρωποι χωρίς ασβέστιο; Λίγο αυτό δεν σας προβληματίζει; Φυσικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, εδώ δεν είναι καν ..όλοι οι άνθρωποι «άνθρωποι» ….